PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ewa Andrzejewska

Ewa Andrzejewska
URODZONA: 06 listopad 1940, Łódź
ZMARŁA: 19 wrzesień 2019 w wieku 78 lat, Warszawa
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (16)
2011
W imieniu diabła
I Asystent reżysera, II Reżyser
2010
Różyczka
I Asystent reżysera, II Reżyser
2009
Enen
I Asystent reżysera, II Reżyser
2007
Ranczo Wilkowyje
I Asystent reżysera, II Reżyser
2007
Ranczo Wilkowyje
Reżyser doboru obsady aktorskiej
2007
Świadek koronny
Reżyser doboru obsady aktorskiej
2004
Długi weekend
I Asystent reżysera, II Reżyser
2002
Tam i z powrotem
I Asystent reżysera, II Reżyser
2002
Bez litości
I Asystent reżysera, II Reżyser
2000
Noc Świętego Mikołaja
I Asystent reżysera, II Reżyser
1986
Biały smok
II As.reżysera
1984
Wszystko powiem Lilce!
Współpraca
1978
Ach, ta chata rozśpiewana
Współpraca
1978
Raszyn. 1809
Współpraca
1975
Mniejszy szuka dużego
Współpraca
1972
Wyspy szczęśliwe
Współpraca
 AKTORKA (1)
2004
Długi weekend
Tomasz Kuzio
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll