PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Witold Zacharewicz

Witold Zacharewicz
URODZONY: 26 sierpień 1914, Płock
ZMARŁ: 16 luty 1943 w wieku 28 lat, Oświęcim
Filmografia
 AKTOR (12)
1938
Gehenna
książę Andrzej Olelkowicz
1938
Profesor Wilczur
Leszek
1938
Druga miłość
Jerzy Olędzki
1938
Kościuszko pod Racławicami
porucznik Jan Milewski
1937
Znachor
Leszek Czyński
1937
Halka
Janusz
1936
Barbara Radziwiłłówna
Zygmunt August
1935
Kochaj tylko mnie
Stefan Guzecki
1935
Nie miała baba kłopotu
Janusz
1934
Młody las
Majewski
1933
Pod twoją obronę
porucznik lotnictwa
1932
Róża
Jan Czarowic
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll