PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Leonard Andrzejewski

Leonard Andrzejewski
URODZONY: 01 marzec 1924, Warszawa
ZMARŁ: 18 październik 1997 w wieku 73 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (39)
1993
Wynajmę pokój...
inwalida w tramwaju
1990
Superwizja
staruszek handlujący narkotykami
1989
Po upadku
1988
Zakole
Grzegorz
1988
Warszawskie gołębie
sąsiad Kaczmarskiego
1987
W klatce
strażnik w "Rotundzie"
1987
Misja specjalna
1985
Chrześniak
pracownik PGR-u
1985
Pewnego letniego dnia... (TV)
Handlarz
1985
Starzy znajomi
więzień Zieba, wspólnik Sajkiewicza
1985
C.K. Dezerterzy
Sierżant dyżurny w hotelu wojskowym (polski dubbing)
1984
Czas dojrzewania
dozorca
1983
Pastorale Heroica
leśny
1983
Na odsiecz Wiedniowi
Muraj Gerej
1983
Haracz szarego dnia
Heller
1982
Punkty za pochodzenie
Sobański
1981
Człowiek z żelaza
SB-ek na cmentarzu na pogrzebie Birkuta
1981
Wojna światów - następne stulecie
pielęgniarz w noclegowni
1980
Grzechy dzieciństwa
kucharz
1980
Dziewczyna i chłopak
gajowy
1980
Droga
chłop na wozie
1978
Koty to dranie
mężczyzna u weterynarza
1978
Wśród nocnej ciszy
niemiecki marynarz
1977
Pasja
1974
Wiosna panie sierżancie
przewoźnik Wiktor
1974
Potop
Aga
1972
Kopernik
rycerz z Dobrego Miasta
1971
Nos (TV)
szef
1971
Agent nr 1
oficer w sztabie brytyjskim
1970
Martwa fala
mechanik
1970
Album polski
Stanisław Koliński "Sęp", przywódca oddziału NSZ
1969
Co jest w człowieku w środku
leśnik
1968
Dancing w kwaterze Hitlera
kelner
1967
Kontrybucja
lekarz
1967
Cyrograf dojrzałości (TV)
pan Wicek, sprzedawca piwa na dworcu
1966
Marysia i Napoleon
1965
Faraon
Tehenna
1961
Kropla krwi
uczestnik pijaństwa
1958
Wolne miasto
Niemiec śledzący Rajcę
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll