PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
MENU

Europejską produkcję, w której brały udział cztery kraje: Niemcy, Hiszpania, Szwajcaria i Włochy, reżyserował Hiszpan David Pinillos.

Akcja filmu zaczyna się, gdy do zespołu eskluzywnej restauracji w Zurichu dołącza nowy kucharz z Hiszpanii, Daniel (Unax Ugalde). Natychmiast traci głowę dla pięknej sommelierki (Nora Tschirner), która okazuje się kochanką właściciela restauracji (Herbert Knaup). Droga do prawdziwych uczuć okaże się długa. Zawiedzie ich z Zurychu do rodzinnego miasta Daniela, Bilbao, a później jeszcze dalej.

Historie kuchenne cieszą się od paru lat dużą popularnością. W 2007 powstało "Życie od kuchni" z Catherine Zeta-Jones i Aaronem Eckhartem, dwa lata później "Julia i Julia" z Meryl Streep.  W polskim kinie wątek kulinarny pojawił się w "Rozmowach nocą" z Marcinem Dorocińskim i Magdaleną Różczką. Niesłabnącej popularności wątków kulinarnych polskich produkcjach dowodzi choćby sukces polskiego serialu "Przepis na życie".

"Bon apetit" w kinach  od 7 października.

KS
informacja własna
Ostatnia aktualizacja:  6.10.2011
Zobacz również
Julia Roberts jako zła królowa
Projekt Kino/Teatr w Iluzjonie
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2024
Scroll