PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tomasz Pobóg-Malinowski

Tomasz Pobóg-Malinowski
URODZONY: 28 październik 1940, Kielce
ZMARŁ: 26 sierpień 2015 w wieku 74 lat, Wlk Brytania
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (47)
1983
Sztuka dla milionów
Reżyser
1983
Wycieczka na Parnas
Reżyser
1981
Inspiracje
Reżyser
1981
Sto dni
Reżyser
1981
Tamara
Reżyser
1980
Dokąd?
Reżyser
1980
Pięć mazurków
Reżyser
1980
Sawka
Reżyser
1980
Ja już bym dawno był gieroj...
Reżyser
1979
Vel Gioconda
Reżyser
1978
Konstanty Brandel
Reżyser
1978
Muzyczna Japonia
Reżyser
1977
Śniadanie u Braci Quay
Reżyser
1976
Dom nie dom
Reżyser
1976
Dzień codzienny - dzień świąteczny
Reżyser
1976
Ogólnopolski Festiwal Folklorystyczny Płock 1976
Reżyser
1976
Trójka z Tokio
Reżyser
1976
Ten pierwszy
Reżyser
1975
Flirt
Współpraca
1975
Białe autobusy
Reżyser
1975
Freski z Faras
Reżyser
1975
Jesień w Parku Łazienkowskim
Reżyser
1975
Katedra w Coventry
Reżyser
1975
Na morzu...na lądzie
Reżyser
1975
Ostatni dzień
Reżyser
1975
Rembrandt
Reżyser
1975
Stefan + Franciszka
Reżyser
1975
Świat Franklina i Jeffersona
Reżyser
1975
Zimno-Ciepło
Reżyser
1974
Polska, kraj i ludzie
Reżyser
1974
Przez Czarnogórę
Reżyser
1974
Na polską nutę
Reżyser
1973
Portobello
Reżyser
1973
Portret ze Statfordu
Reżyser
1973
Sąsiedzka współpraca
Reżyser
1973
Spadkobiercy Montezumy
Reżyser
1973
W bagdadzkiej akademi
Reżyser
1972
Para i rzeczywistość
Reżyser
1971
Czarny dom
Reżyser
1971
Kim będą jutro
Reżyser
1971
Kolumbia. Indianie Noanama
Reżyser
1971
Kraj rolnictwem słynący
Reżyser
1971
Londynu dwa łyki w rytmie muzyki
Reżyser
1971
Studenci z Otaniemi
Reżyser
1970
East End
Reżyser
1970
Feliks Topolski
Reżyser
1970
Londyńskie puby
Reżyser
 SCENARIUSZ (16)
1983
Wycieczka na Parnas
Scenariusz
1981
Inspiracje
Scenariusz
1981
Tamara
Scenariusz
1980
Pięć mazurków
Scenariusz
1980
Sawka
Scenariusz
1980
Ja już bym dawno był gieroj...
Scenariusz
1978
Muzyczna Japonia
Scenariusz
1976
Dom nie dom
Scenariusz
1976
Dzień codzienny - dzień świąteczny
Scenariusz
1976
Ogólnopolski Festiwal Folklorystyczny Płock 1976
Scenariusz
1976
Trójka z Tokio
Scenariusz
1976
Ten pierwszy
Scenariusz
1975
Białe autobusy
Scenariusz
1975
Stefan + Franciszka
Scenariusz
1975
Świat Franklina i Jeffersona
Scenariusz
1974
Na polską nutę
Scenariusz
 ZDJĘCIA (15)
2005
Świat i Solidarność
Zdjęcia
1981
Tamara
Zdjęcia
1978
Muzyczna Japonia
Zdjęcia
1977
Śniadanie u Braci Quay
Zdjęcia
1976
Trójka z Tokio
Zdjęcia
1975
Katedra w Coventry
Zdjęcia
1975
Na morzu...na lądzie
Zdjęcia
1975
Ostatni dzień
Zdjęcia
1975
Rembrandt
Zdjęcia
1973
Od Mińska do Saligorska
Zdjęcia
1973
Ostatnie listy z Solury
Zdjęcia
1973
Wilhelm Tell 73
Zdjęcia
1972
Para i rzeczywistość
Zdjęcia
1970
East End
Zdjęcia
1970
Feliks Topolski
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll