PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bogdan Baer

Bogdan Baer
URODZONY: 08 listopad 1926, Warszawa
ZMARŁ: 28 sierpień 2002 w wieku 75 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (47)
1995
Nic śmiesznego
reżyser
1993
Dwa księżyce
burmistrz Stanisław Niedzielski
1992
Kawalerskie życie na obczyźnie
lekarz z wystawy medycznej
1991
Dziecko szczęścia
Miecio
1990
Piggate
milioner Karski
1989
Rififi po sześćdziesiątce
dyrektor szkoły w przeszłości
1988
Czarodziej z Harlemu
Bączek
1988
Łabędzi śpiew
dyrektor firmy
1987
Misja specjalna
gruppenfuhrer SS Muller
1986
Epizod Berlin - West
Kronowicz
1985
Sprawa Hrabiego Rottera
profesor medycyny z Kobierzyna
1985
Epizod Berlin West
Kronowicz
1984
Przeklęte oko proroka
wachmistrz
1984
Szaleństwa panny Ewy
Wacław Szymbart
1983
Fucha
przewodniczący-nauczyciel
1980
Rodzina Leśniewskich
1977
Krasula
1975
Opadły liście z drzew
świadek Jehowy
1975
Obrazki z życia
Redaktor Felicjan (nowela "Romans")
1974
Nie będę cię kochać
inżynier
1973
Sobie król
Mecenas
1973
Padalce
naczelnik gminy Borecki
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
kasjer Jan Babiak (nowela "Teczka")
1971
Wizyta
Malinowski
1971
Na przełaj
(nie występuje w napisach)
1971
Milion za Laurę
Gębala
1970
Pejzaż z bohaterem
komendant
1969
Paragon gola
pacjent Gienio
1968
Hasło Korn
zegarmistrz I
1967
Zwariowana noc
gestapowiec
1967
Skok
kierowca
1966
Marysia i Napoleon
przewodnik
1965
Zawsze w niedzielę
Walczak (II)
1965
Miejsce dla jednego
sekretarz PZPR Sidło
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
gość na ślubie ojca van Wordena
1963
Yokmok
kapitan portu
1961
Historia żółtej ciżemki
Ignac
1961
Tarpany
listonosz
1961
Dziś w nocy umrze miasto
strażnik eskortujący jeńców
1960
Walet pikowy, czyli kobieta zmienną jest
Michał
1960
Krzyżacy
Błazen w Szczytnie
1959
Awantura o Basię
Michałek
1958
Wolne miasto
Polski marynarz biorący udział w bijatyce w piwiarni Schmoldego
1958
Miasteczko
strażak
1957
Eroica
oficer węgierski (I)
1956
Trzy kobiety
klient w piekarni
1950
Maria Rzecka
Brat Rzeckiej
 INNE (1)
1960
Zielony Balonik
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll