PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Halina Buyno-Łoza

Halina Buyno-Łoza
URODZONA: 12 grudzień 1907, Łódź
ZMARŁA: 13 marzec 1991 w wieku 83 lat, Wrocław (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (27)
1984
Jak się pozbyć czarnego kota
baba z kozą
1982
Karate po polsku
Leżanowa
1982
Odwet
sprzątaczka
1982
Przeklęta Ziemia
1982
Prognoza pogody
Pelagia
1980
Smak wody
gospodyni
1979
Biała gorączka
Samodurowa, matka Romana
1978
Pejzaż horyzontalny
Babunia
1977
Kochaj albo rzuć
Kargulowa
1977
Granica
starsza pani w salonie Kolichowskiej
1976
Zofia
pensjonariuszka
1976
Zanim nadejdzie dzień
przekupka
1974
Nie ma mocnych
Kargulowa
1974
Koniec wakacji
babcia Jurka
1974
Karuzela
matka Helki
1972
Z tamtej strony tęczy
kobieta zeznająca w sądzie
1971
Kardiogram
1970
Prom
kobieta na promie
1967
Julia, Anna, Genowefa
1967
Julia, Anna, Genowefa...
matka Szymgałów
1967
Sami swoi
Kargulowa
1960
Decyzja
gospodyni Doroty
1960
Zobaczymy się w niedzielę
Genia, żona Romana
1959
Wspólny pokój
kłótliwa kobieta
1959
Sygnały
kioskarka
1959
Lotna
gospodyni
1958
Pigułki dla Aurelii
handlarka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll