PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jadwiga Chojnacka

Jadwiga Chojnacka
URODZONA: 11 październik 1905, Warszawa
ZMARŁA: 23 grudzień 1992 w wieku 87 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (26)
1989
Pan Samochodzik i praskie tajemnice
gosposia doktora
1980
Genitrix
1975
Dzieje grzechu
służąca Leośka
1975
Moja wojna, moja miłość
Maria, gosposia
1975
Czerwone i białe
ElżbietaTaniejewa
1974
Nie ma róży bez ognia
przekupka, pasażerka autobusu
1973
Chłopi
Dominikowa
1971
Kłopotliwy gość
1969
Czerwone i złote
Barbara Kaczmarkowa
1969
Tylko umarły odpowie
Marianna Wiatryk
1967
Upiór (TV)
Sugrobina
1964
Agnieszka 46
znachorka
1964
Panienka z okienka
Mina
1964
Drewniany różaniec
Zenona
1963
Smarkula
gospodyni Wężyka, wuja Krysi
1962
Wyrok
Aniela Kowalska
1961
Dziś w nocy umrze miasto
ciotka Poldi
1961
Zaduszki
właścicielka hoteliku
1960
Zobaczymy się w niedzielę
Gawrakowa
1959
Awantura o Basię
Walentowa
1959
Kamienne niebo
Safianowa
1958
Zadzwońcie do mojej żony
Stępowska
1955
Godziny nadziei
siostra Margiel
1953
Piątka z ulicy Barskiej
ciotka Kazka
1950
Pierwszy start
jego ciotka
1948
Skarb
Honorata Malikowa
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll