PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Dołęga-Mostowicz

Tadeusz Dołęga-Mostowicz
URODZONY: 10 sierpień 1898, Okuniewo na Witebszczyźnie
ZMARŁ: 20 wrzesień 1939 w wieku 41 lat, Kut
Filmografia
 SCENARIUSZ (5)
2002
Kariera Nikosia Dyzmy
Na podstawie
1981
Znachor
Na podstawie
1956
Nikodem Dyzma
Na podstawie
1939
Trzy serca
Na podstawie
1939
Biały murzyn
Na podstawie
Opis
Pisarz. Autor kilkunastu powieści: m.in. "Kariera Nikodema Dyzmy" (1932), "Prokurator Alicja Horn" (1933), "Znachor" (1937), "Profesor Wilczur" (1939), "Pamiętnik pani Hanki" (1939).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll