PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ewa Kolasińska

Ewa Kolasińska
URODZONA: 13 lipiec 1951, Poznań
Filmografia
 AKTORKA (16)
2018
Szczęście
2014
Matka
Siostra Sikorowska
2014
Mur
sąsiadka
2013
Kanadyjskie sukienki
Pieczarkowa
2013
Wałęsa. Człowiek z nadziei
Pracownica w stoczni
2013
Zabicie ciotki
Ciotka
2009
Galerianki
nauczycielka
2008
Pora mroku
dr Heller
2000
Nowe szaty króla
Yzma (polska wersja językowa) (głos)
1998
Złoto dezerterów
Kobieta w oknie w getcie
1995
Wielki tydzień
kobieta dająca Irenie wody
1991
Lisiczka
(głos)
1980
W biały dzień
gospodyni w Zakopanem
1979
Szansa
pani Lipko
1977
Wodzirej
Iza
1976
Próba ciśnienia
gospodyni Andrzeja
 PRODUKCJA (5)
1987
Rośnie człowiek
Kierownik produkcji
1980
Śladami ojców
Kierownik produkcji
1979
Ból
Kierownik produkcji
1978
Święto
Kierownik produkcji
1978
Alarm w szkole
Kierownik produkcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll