PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wiesław Znyk

Wiesław Znyk
URODZONY: 08 czerwiec 1946, Gdańsk
ZMARŁ: 03 czerwiec 2019 w wieku 72 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (34)
2011
W imieniu diabła
Dźwięk
2010
Różyczka
Dźwięk
2010
Milion dolarów
Dźwiękowiec (na planie)
2009
Idealny facet dla mojej dziewczyny
Dźwięk
2009
Idealny facet dla mojej dziewczyny
Operator dźwięku (zgranie)
2008
Lejdis
Dźwięk
2007
Testosteron
Dźwięk
2005
Oskar
Dźwięk
2005
Persona non grata
Dźwięk
2003
Show
Dźwięk
2003
Nienasycenie
Dźwięk
2002
Suplement
Dźwięk
2001
Wiedźmin
Dźwięk
1999
Moja Angelika
Dźwięk
1999
Dług
Dźwięk
1999
Prawo ojca
Dźwięk
1998
Cztery pory roku (spektakl telewizyjny)
Dźwięk
1998
Złoto dezerterów
Dźwięk
1998
Równy podział (spektakl telewizyjny)
Dźwięk
1995
Pokuszenie
Dźwięk
1992
Głos
Dźwięk
1990
W środku Europy
Dźwięk
1987
Dorastanie
Dźwięk
1987
Powrót do Vercors
Dźwięk
1987
Sala nr 6
Dźwięk
1986
Wcześnie urodzony
Dźwięk
1985
Greta
Dźwięk
1985
Na wolność
Dźwięk
1985
Starzy znajomi
Dźwięk
1983
Żeniac
Dźwięk
1983
Bardzo spokojna wieś
Dźwięk
1983
Fachowiec
Dźwięk
1983
Szczęśliwy brzeg
Dźwięk
1982
Jest mi lekko
Dźwięk
Opis
Odpowiadał za dźwięk do wielu filmów i seriali telewizyjnych. M.in. takich jak: "Kryminalni", "Kochaj mnie, kochaj!", "Pogoda na piątek", "Siła wyższa", "Wiedźmy". Dwukrotny laureat nagrody za dźwięk na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni (za "Pokuszenie" oraz "Różyczkę"). Zdobywca Orła - Polskiej Nagrody Filmowej za dźwięk do filmu "Persona non grata".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll