PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Bogucki

Andrzej Bogucki
URODZONY: 11 listopad 1904, Warszawa
ZMARŁ: 29 lipiec 1978 w wieku 73 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (12)
1976
Zagrożenie
literat
1975
Jej powrót
Vogler, podwładny Edwarda
1968
Wniebowstąpienie
psychiatra
1956
Nikodem Dyzma
Jaszuński
1953
Sprawa do załatwienia
narrator
1953
Żołnierz zwycięstwa
von Ballen
1939
Złota maska
baron Wolski
1939
Włóczęgi
jej brat Roman
1938
Za winy niepopełnione
baron
1937
Niedorajda
ich syn Zenon
1935
Manewry miłosne
porucznik
1933
Jego ekscelencja subiekt
gość u Poreckich
 PION REŻYSERSKI (1)
1978
Akademia druha Kieruzalskiego
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll