PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ewa Krzyżewska

Ewa Krzyżewska
URODZONA: 07 luty 1939, Warszawa
ZMARŁA: 27 lipiec 2003 w wieku 64 lat, (Hiszpania)
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTORKA (18)
1973
Zazdrość i medycyna
Rebeka
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
Zosia
1971
Dzięcioł
dziewczyna na ulicy
1971
Okno zabite deskami
Anna
1970
Akcja "Brutus"
Anastazja
1966
Zejście do piekła
Linda
1966
Przedświąteczny wieczór
brunetka
1966
Powrót na ziemię
Wanda
1965
Poszukiwania na ulicach miasta
1965
Lekarstwo na miłość
Honorata
1965
Sposób bycia
matka
1965
Faraon
Hebron
1963
Zbrodniarz i panna
Małgorzata
1963
Naprawdę wczoraj
przedstawicielka Zjednocznych Wydawnictw
1963
Liczę na wasze grzechy
Renata
1961
Zaduszki
Wala
1961
Zuzanna i chłopcy
Zuzanna
1958
Popiół i diament
Krystyna
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll