PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Szmagier

Krzysztof Szmagier
URODZONY: 05 lipiec 1935, Warszawa
ZMARŁ: 17 grudzień 2011 w wieku 76 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (32)
2003
Polscy Nobliści
Reżyser
1988
Łucznictwo - trening zawodnika zaawansowanego
Reżyser
1987
Zamknąć za sobą drzwi
Reżyser
1985
Janusz Kusociński
Reżyser
1981
Władysław Sikorski
Reżyser
1980
Ostatnie dni białej Rodezji
Reżyser
1980
Ostatnie dni białej Rodezji
Reżyser
1980
Od Rodezji do Zimbabwe
Reżyser
1979
Politechnika Gdańska
Reżyser
1979
Pierwszy prezydent Polski Ludowej
Reżyser
1975
W nowojorskiej siedzibie ONZ
Reżyser
1975
Kobieta
Reżyser
1975
Portugalii rok drugi
Reżyser
1975
Motoryzacja
Reżyser
1975
Ostatnia wizyta
Reżyser
1974
Lot
Reżyser
1974
Dziękujemy wam milion razy
Reżyser
1974
Premier Palme w Polsce
Reżyser
1974
Po 35 latach
Reżyser
1974
Lot
Reżyser
1973
Akcja dorsze
Reżyser
1973
Wszystkie drogi prowadzą do Londynu
Reżyser
1970
Suita styczniowa
Reżyser
1969
Z biało czerwoną opaską
Reżyser
1969
Kryptonim "Most"
Reżyser
1968
Operacja V-2
Reżyser
1966
Wyszogród 66
Reżyser
1966
Selim
Reżyser
1966
Pałac
Reżyser
1965
Jeden dzień w Londynie
Reżyser
1964
Niedaleko Komorowa
Reżyser
1963
Kanalarze
Reżyser
 SCENARIUSZ (10)
2003
Polscy Nobliści
Scenariusz
1987
Zamknąć za sobą drzwi
Na podstawie
1981
Władysław Sikorski
Scenariusz
1980
Ostatnie dni białej Rodezji
Scenariusz
1980
Ostatnie dni białej Rodezji
Scenariusz
1975
Portugalii rok drugi
Scenariusz
1974
Po 35 latach
Scenariusz
1973
Wszystkie drogi prowadzą do Londynu
Scenariusz
1970
Suita styczniowa
Scenariusz
1969
Kryptonim "Most"
Scenariusz
 INNE (1)
1980
Ostatnie dni białej Rodezji
Komentarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll