PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Edmund Fetting

Edmund Fetting
URODZONY: 10 listopad 1927, Warszawa
ZMARŁ: 30 styczeń 2001 w wieku 73 lat, Warszawa ()
Filmografia
 AKTOR (36)
1986
Nad Niemnem
Darzecki
1984
Dzień czwarty
Doktor
1980
Głosy
doktor Meller
1980
Polonia Restituta
David Lloyd George
1980
Dzień Wisły
profesor
1979
Ojciec Królowej
hrabia Zierowski
1979
...Droga daleka przed nami...
ojciec
1978
Samosierra. 1808
Wojciech Kossak
1977
Tańczący jastrząb
przedstawiciel ministerstwa
1977
Śmierć prezydenta
generał Józef Haller
1974
Zaczarowane podwórko
docent Blanchard / wychowawca Zygmunta III / profesor Szkoły Rycerskiej / woźnica sań
1974
Uszczelka
dyrektor naczelny
1973
W pustyni i w puszczy
Mr. Rawlison
1973
Zazdrość i medycyna
von Fuchs
1973
Śledztwo
Sheppard,starszy inspektor Scotland Yardu
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
Szymon
1972
Podróż za jeden uśmiech
profesor
1971
Brylanty Pani Zuzy
Krzysztof
1970
Lokis. Rękopis profesora Wittembacha
pastor Wittembach
1970
Pogoń za Adamem
Buvin
1969
Ostatni świadek
Goltz-Klaus
1969
Znicz olimpijski
szef gestapo
1968
Otello z M-2
1968
Ortalionowy dziadek
(głos)
1968
Bariery dźwięku (TV)
reporter
1967
Piękny był pogrzeb, ludzie płakali (TV)
Edward Wojtasik
1965
Katastrofa
Rowicki
1965
Popioły
urzędnik austriacki w majątku Olbromskich
1965
Głos ma prokurator
prokurator
1965
Lenin w Polsce
Hanecki
1964
Życie raz jeszcze
redaktor Rydz
1963
Daleka jest droga
oficer
1963
Zbrodniarz i panna
Kapliński
1961
Samson
Zygmunt
1961
Zaduszki
Michał
1958
Wolne miasto
Niemiec fotografujący Plichtę
 INNE (3)
1974
Impresja według Conrada
Lektor
1971
Zagłada czy nadzieja
Lektor
1967
Mazur kajdaniarski
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll