PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maria Żabczyńska

Maria Żabczyńska
URODZONA: 14 wrzesień 1903, Sosnowiec
ZMARŁA: 27 styczeń 1981 w wieku 77 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (12)
1977
Królowa pszczół
babcia
1976
Honor dziecka (TV)
Matylda, siostra generała
1975
Żelazna obroża (TV)
Matka Koryzmy
1974
Zaczarowane podwórko
babcia Mundka
1971
Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? (TV)
oberżystka w "Czerwonej oberży"
1971
Obcy w lesie (TV)
1970
Kaszebe
1948
Ulica graniczna
1939
Przez łzy do szczęścia
kierowniczka sierocińca
1938
Za zasłoną
Zocha
1935
Manewry miłosne
Cyganka
1934
Śluby ułańskie
Agata
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll