PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Możdżeński

Stanisław Możdżeński
URODZONY: 11 luty 1916, Berdyczów
ZMARŁ: 24 czerwiec 1980 w wieku 64 lat, (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (30)
1979
Ursus wczoraj i dziś
Reżyser
1977
Biathlon
Reżyser
1977
Gramofon hit
Reżyser
1974
Wstęga
Reżyser
1973
Akademia sztabu generalnego
Reżyser
1973
W defiladowym słońcu
Reżyser
1973
Działalność wód płynących
Reżyser
1972
Żołnierskie słowo
Reżyser
1972
Zima 72
Reżyser
1971
Pierwsza pomoc na polu walki
Reżyser
1970
Połczyn 70
Reżyser
1968
Wycieczka do Sejmu
Reżyser
1968
W obronie jedności
Reżyser
1966
Parada tysiąclecia
Reżyser
1965
Szlachetne zdrowie
Reżyser
1965
Podniebna przygoda
Reżyser
1963
Yokmok
Reżyser
1961
Zuzanna i chłopcy
Reżyser
1957
W stolicy Burmy
Reżyser
1957
Brama Indii
Reżyser
1956
Pierwszy rejs
Reżyser
1956
Wodujemy nowe statki
Reżyser
1956
Na łowiskach północy
Reżyser
1955
Gdy 202 nie odpowiada
Reżyser
1954
Wrak
Reżyser
1954
Saperzy
Reżyser
1952
Towarzyszki pracy
Reżyser
1952
Nad granica pokoju
Reżyser
1950
Budujemy rudowęglowce
Reżyser
1950
Dzieło Wita Stwosza
Reżyser
 SCENARIUSZ (10)
1979
Ursus wczoraj i dziś
Scenariusz
1977
Gramofon hit
Scenariusz
1977
Biathlon
Scenariusz
1972
Zima 72
Scenariusz
1972
Żołnierskie słowo
Scenariusz
1968
W obronie jedności
Scenariusz
1966
Parada tysiąclecia
Scenariusz
1955
Gdy 202 nie odpowiada
Scenariusz
1954
Wrak
Scenariusz
1950
Budujemy rudowęglowce
Scenariusz
 INNE (1)
1956
Wodujemy nowe statki
Komentarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll