PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Tadeusz Urbanowicz
URODZONY: 06 październik 1931, Kraków
ZMARŁ: 15 wrzesień 2009 w wieku 77 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (21)
1986
W cieniu nienawiści
Kierownik produkcji
1980
Krab i Joanna
Kierownik produkcji
1980
Wściekły
Kierownik produkcji
1977
Milioner
Kierownik produkcji
1977
Rytm serca
Kierownik produkcji
1976
Hasło
Kierownik produkcji
1976
Trochę wielkiej miłości
Kierownik produkcji
1975
Grzech Antoniego Grudy
Kierownik produkcji
1974
Wiosna panie sierżancie
Kierownik produkcji
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
Kierownik produkcji
1970
Różaniec z granatów
Kierownik produkcji
1969
Prawdziwie magiczny sklep
Kierownik produkcji
1968
Przygoda z piosenką
Kierownik produkcji
1967
Katarynka
Kierownik produkcji
1966
Powrót na ziemię
Kierownik produkcji
1966
Poznańskie słowiki
Kierownik produkcji
1965
Wyspa złoczyńców
Kierownik produkcji
1965
Pierwszy pawilon (TV)
Kierownik produkcji
1964
Docent H. (TV)
Kierownik produkcji
1963
Mój drugi ożenek
Współpraca produkcyjna
1956
Kawały bez brody
Kierownik produkcji
 CHARAKTERYZACJA (1)
1970
Rejs
Charakteryzacja
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll