PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janusz Pawłowski

Janusz Pawłowski
URODZONY: 10 grudzień 1936, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (40)
1999
Odlotowe wakacje
Zdjęcia
1993
Zawodowiec
Zdjęcia
1992
Łza Księcia Ciemności
Zdjęcia
1990
Powrót wilczycy
Zdjęcia
1988
Powrót do Polski
Zdjęcia
1987
Klątwa Doliny Węży
Zdjęcia
1985
Powrót po śmierć
Zdjęcia
1983
Dzień kolibra
Zdjęcia
1982
Wilczyca
Zdjęcia
1980
Wściekły
Zdjęcia
1980
Lęk przestrzeni
Zdjęcia
1980
Błękitna strzała
Zdjęcia
1978
Test pilota Pirxa
Zdjęcia
1978
Azyl
Zdjęcia
1974
Godzina za godziną
Zdjęcia
1974
Cień tamtej wiosny
Zdjęcia
1973
Sekret
Zdjęcia
1973
Godzina szczytu
Zdjęcia
1972
Fortuna (TV)
Zdjęcia
1972
Anatomia Miłości
Zdjęcia
1971
Kardiogram
Zdjęcia
1971
Zaraza
Zdjęcia
1970
Abel, twój brat
Operator kamery
1970
Twarz anioła
Współpraca operatorska
1969
Czekam w Monte Carlo
Operator kamery
1969
Prawdziwie magiczny sklep
Współpraca operatorska
1968
Samotność we dwoje
Operator kamery
1967
Julia, Anna, Genowefa...
Operator kamery
1967
Piękny był pogrzeb, ludzie płakali (TV)
Operator kamery
1966
Bokser
Operator kamery
1966
Cierpkie głogi
Operator kamery
1965
Gorąca linia
Operator kamery
1965
Święta wojna
Operator kamery
1964
Obok prawdy
Operator kamery
1964
Panienka z okienka
Operator kamery
1962
Jadą goście, jadą
Operator kamery
1961
Bitwa o Kozi Dwór
Operator kamery
1961
Rzeczywistość
Operator kamery
1960
Most
Zdjęcia
1956
Patelnia
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (3)
1999
Odlotowe wakacje
Scenariusz
1993
Zawodowiec
Scenariusz
1992
Łza Księcia Ciemności
Autor dialogów
 AKTOR (1)
1991
V.I.P.
operator
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi. Autor zdjęc m.in. do takich filmów jak "Wilczyca" czy "Kardiogram".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll