PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ewa Petelska

Ewa Petelska
URODZONA: 24 grudzień 1920, Pyzdry
ZMARŁA: 20 sierpień 2013 w wieku 92 lat, Warszawa (Polska)
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (21)
1984
Kim jest ten człowiek
Reżyser
1983
Kamienne tablice
Reżyser
1981
Bołdyn
Reżyser
1980
Urodziny młodego Warszawiaka
Reżyser
1979
Na własną prośbę
Reżyser
1978
Bilet powrotny
Reżyser
1975
Kazimierz Wielki
Reżyser
1972
Kopernik
Reżyser
1969
Jarzębina czerwona
Reżyser
1967
Tortura nadziei (TV)
Reżyser
1967
Duch z Canterville
Reżyser
1966
Don Gabriel
Reżyser
1964
Drewniany różaniec
Reżyser
1963
Naganiacz
Reżyser
1962
Czarne skrzydła
Reżyser
1961
Ogniomistrz Kaleń
Reżyser
1959
Kamienne niebo
Reżyser
1956
Wraki
Reżyser
1955
Trzy starty
Reżyser
1952
Trzy opowieści
Reżyser
1950
Akademicy czerwonej łodzi
Reżyser
 SCENARIUSZ (14)
1989
Gorzka miłość
Scenariusz
1983
Kamienne tablice
Na podstawie
1981
Bołdyn
Na podstawie
1979
Na własną prośbę
Scenariusz
1979
Gwiazdy poranne
Scenariusz
1975
Kazimierz Wielki
Scenariusz
1969
Jarzębina czerwona
Na podstawie
1967
Tortura nadziei (TV)
Na podstawie
1961
Ogniomistrz Kaleń
Na podstawie
1959
Kamienne niebo
Na podstawie
1956
Wraki
Scenariusz
1955
Trzy starty
Scenariusz
1952
Trzy opowieści
Scenariusz
1950
Akademicy czerwonej łodzi
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll