PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Cezary Pazura

Cezary Pazura
URODZONY: 13 czerwiec 1962, Niewiadów
Filmografia
 AKTOR (79)
2019
Futro z misia
2019
Psy 3. W imię zasad
Waldek "Nowy"
2018
Diablo. Wyścig o wszystko
2018
Pitbull. Ostatni pies
2017
Volta
2016
Dwie korony
2016
Jak uratować mamę
(głos)
2016
Tabliczka mnożenia
Ojciec Pauliny
2015
Bangistan
Tom
2014
Antyterapia
Marecki
2013
Tedi i poszukiwacze zaginionego miasta
(polski dubbing)
2012
Złote Krople
2012
Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów 3D
Sid (polski dubbing)
2012
Na tropie Marsupilami
Pablito - polski dubbing
2011
Sztos 2
Czarnecki "Synek"
2010
Skrzydlate świnie
Krzysztof Dzikowski, właściciel "SkyTech"
2010
Belcanto
Mariusz Marzęda
2009
Piotrek the 13th
strażnik leśny
2009
Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
Sid, polski dubbing (głos)
2009
Złoty środek
Stefan
2008
Prawdziwa historia Kota w Butach
Szambelan (polski dubbing) (głos)
2006
Epoka lodowcowa 2: Odwilż
Sid (polska wersja językowa) (głos)
2006
Ja wam pokażę!
Tomasz
2005
Emilia
Indiana Dżones
2005
Kurczak Mały
Speck Zawiotki (polska wersja językowa)
2004
Rybki z ferajny
Oscar, polski dubbing (głos)
2003
Show
Czarek, uczestnik programu
2003
Looney Tunes znowu w akcji
Prezes ACME (głos)
2003
Magiczna gwiazda
Archibald (głos)
2003
Nienasycenie
Erazm Kocmołuchowicz / Ojciec Zypcia / Putrycydes Tengier
2002
Kariera Nikosia Dyzmy
Nikodem "Nikoś" Dyzma
2002
Dzień świra
Facet na ulicy
2002
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
Numérobis
2002
Epoka lodowcowa
Sid (polski dubbing) (głos)
2002
E=mc²
Andrzej Nowicki "Ramzes"
1999
Kilerów 2-óch
Jerzy Kiler / Jose Arcadio Morales
1999
Chłopaki nie płaczą
Fred
1999
Ajlawju
Adam
1999
Zakochani
Szczypek
1997
Szczęśliwego Nowego Jorku
Azbest
1997
Kiler
Jerzy Kiler
1997
Sara
Cezary
1997
Sztos
Synek
1996
Słodko gorzki
trener
1996
Dzieci i ryby
Wiktor
1996
Wirus
Michał
1995
Złote dno
1995
Tato
Cezary Kujawski
1995
Nic śmiesznego
Adam Miauczyńska
1995
Wielki tydzień
Piotrowski
1994
Polska śmierć
Osso
1994
Psy 2. Ostatnia krew
Nowy
1993
Uprowadzenie Agaty
policjant w stogu siana
1993
Trzy kolory: Biały
właściciel kantoru
1993
Dwa księżyce
malarz Paweł
1993
Tylko strach
1993
Pierścionek z Orłem w Koronie
Kosior
1993
Balanga
sierżant
1993
Człowiek z...
Bolesław Rylski
1993
Lepiej być piękną i bogatą
strażak
1992
Pamiętnik znaleziony w garbie
Sąsiad
1992
1968 - Szczęśliwego Nowego Roku
milicjant
1992
Zwolnieni z życia
milicjant
1992
Kawalerskie życie na obczyźnie
robotnik Wielgos
1992
Psy
Nowy
1992
Wielka wsypa
działacz opozycji
1992
Enak
1992
Cynga
1992
Czarne słońca
Jan
1992
Felix Dzierżyński ląduje w Warszawie
1991
Rozmowy kontrolowane
żołnierz kontrolujący autokar z koszykarkami
1991
Kroll
Wiaderny
1991
V.I.P.
Mayszko
1989
Deja vu
kolarz niemiecki
1986
Mętna woda
1986
Pogrzeb lwa
żołnierz niemiecki
1986
Czarne stopy
Puma
1985
Jesienna nuda
1955
Zakochany kundel
Tramp ( polski dubbing ) (głos)
 PRODUKCJA (6)
2012
Supermarket
Współpraca produkcyjna
2011
Sztos 2
Producent
2011
Weekend
Producent
2006
Wstyd
Producent
2003
Nienasycenie
Producent wykonawczy
1999
Wszyscy moi bliscy
Koproducent
 PION REŻYSERSKI (2)
2011
Weekend
Reżyser
1984
Red box
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll