PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Janczewski

Jan Janczewski
URODZONY: 04 lipiec 1928, Warszawa
ZMARŁ: 27 październik 2007 w wieku 79 lat, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (16)
1977
Wesela nie będzie
Zdjęcia
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
Operator kamery
1971
Wizyta
Operator kamery
1970
Gry
Współpraca operatorska
1969
Jak rozpętałem II wojnę światową
Operator kamery
1968
Hrabina Cosel
Zdjęcia
1967
Czarna suknia (TV)
Zdjęcia
1966
Mistrz (TV)
Zdjęcia
1965
Wystrzał
Zdjęcia
1963
Ich dzień powszedni
Zdjęcia
1961
Dotknięcie nocy
Zdjęcia
1960
Mąż swojej żony
Zdjęcia
1960
Ostrożnie, Yeti!
Zdjęcia
1960
Ostrożnie Yeti
Zdjęcia
1959
Awantura o Basię
Operator kamery
1957
Rozmowy jazzowe
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll