PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janina Sokołowska

Janina Sokołowska
URODZONA: 07 czerwiec 1900, Warszawa
ZMARŁA: 05 maj 1992 w wieku 91 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (6)
1976
Zagrożenie
dziennikarka
1968
Wniebowstąpienie
właścicielka domu w Otwocku
1965
Matura
Miękusiowa, gospodyni inżyniera
1963
Smarkula
matka Jerzego i Julki
1963
Weekendy
jego żona (II)
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
Józia
Opis
Tancerka, śpiewaczka i aktorka. Przed wojną była cenioną, a przy tym niezwykle popularną aktorką rewiową i operetkową. Po zakończeniu wojny zajęła się również aktorstwem dramatycznym. W latach 1945-72 występowała w Teatrze Polskim w Warszawie.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll