PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Gościk

Jerzy Gościk
URODZONY: 24 luty 1934, Bielewicze
ZMARŁ: 04 lipiec 2003 w wieku 69 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (99)
2003
Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem
Zdjęcia
1986
Ta nasza młodość...
Zdjęcia
1986
Kołysanka
Zdjęcia
1985
Tato, nie bój się dentysty
Zdjęcia
1985
Tato nie bój się dentysty
Zdjęcia
1983
Nie było słońca tej wiosny
Zdjęcia
1983
Wedle wyroków twoich...
Zdjęcia
1982
Karate po polsku
Zdjęcia
1981
Chłopi 81
Zdjęcia
1981
Okno
Zdjęcia
1981
Znachor
Zdjęcia
1980
Mistrz sceny
Zdjęcia
1980
Stary Kraków
Zdjęcia
1979
Do krwi ostatniej
Zdjęcia
1978
Do krwi ostatniej...
Zdjęcia
1977
Akcja pod Arsenałem
Zdjęcia
1977
Trakt królewski
Zdjęcia
1977
Martwa natura
Zdjęcia
1976
Co u państwa słychać
Zdjęcia
1976
Powiązania
Zdjęcia
1976
Dialog między Wisłą a Renem
Zdjęcia
1975
Pobocza
Zdjęcia
1975
Mostostal
Zdjęcia
1975
Taki pejzaż
Zdjęcia
1975
Nasz Wrocław
Zdjęcia
1974
Profesor Krwawicz
Zdjęcia
1974
Dziennik okrętowy
Zdjęcia
1974
Trzy kolekcje
Zdjęcia
1974
BTBA
Zdjęcia
1974
Ślady na mapie, ślady na taśmie
Zdjęcia
1973
Władza
Zdjęcia
1973
Pasja
Zdjęcia
1973
Stefania Woytowicz
Zdjęcia
1973
Stacja bezsenność
Zdjęcia
1973
Dziesiąty raz w Opolu
Zdjęcia
1973
Złote gody
Zdjęcia
1972
Krzeczowice. Jesień
Zdjęcia
1972
Adresy dr Mikołaja
Zdjęcia
1971
Losy zamku...losy kraju
Zdjęcia
1971
Paweł Wróbel
Zdjęcia
1971
Troska i pieśń
Zdjęcia
1971
Ballada o zamkniętym morzu
Zdjęcia
1971
...W lutym 1971
Zdjęcia
1971
Ślad człowieka
Zdjęcia
1970
Warszawska opowieść
Zdjęcia
1970
Powrót mistrza
Zdjęcia
1970
Pociąg
Zdjęcia
1970
A najmilsze jest Mazowsze
Zdjęcia
1970
Teatralna podróż
Zdjęcia
1970
V-ty Narodowy Spis Powszechny
Zdjęcia
1970
Oczami przyjaciół
Zdjęcia
1970
Apetyt na czereśnie
Zdjęcia
1970
List Katarzyny Korniak
Zdjęcia
1970
Sopot 70
Zdjęcia
1969
Kwiaty z Sofii
Zdjęcia
1969
Toast
Zdjęcia
1969
Polonez
Zdjęcia
1969
Rezerwat
Zdjęcia
1969
Witamy
Zdjęcia
1968
Starzyki
Zdjęcia
1968
Dzieciom
Zdjęcia
1968
90 dni w roku
Zdjęcia
1967
Pomnik
Zdjęcia
1967
Spadachron SPR-10
Zdjęcia
1967
Pod słońcem równika
Zdjęcia
1967
Wesele
Zdjęcia
1967
Tańce wschodniej Afryki
Zdjęcia
1967
Partnerzy
Zdjęcia
1966
Pawiak
Zdjęcia
1966
Nauka jazdy
Zdjęcia
1966
Sopot 66
Zdjęcia
1966
Twarze
Zdjęcia
1966
Na sawannie
Zdjęcia
1966
Spotkania z Warszawą
Zdjęcia
1965
Maraton
Zdjęcia
1965
Bokserzy
Zdjęcia
1965
Strach ma wielkie oczy
Zdjęcia
1965
Akademia pana Brzechwy
Zdjęcia
1965
Etiuda sportowa
Zdjęcia
1965
Ślub 65
Zdjęcia
1965
Jej jubileuszowa mość Warszawa
Zdjęcia
1964
Wizyta w pustyni
Zdjęcia
1964
Sopot 64
Zdjęcia
1964
Rówieśnicy
Zdjęcia
1963
Dr Kruppik
Zdjęcia
1963
Zapora
Zdjęcia
1963
Dziewczęta z "Nawojki"
Zdjęcia
1963
Visitez Zakopane
Zdjęcia
1963
Nad Tatrami
Zdjęcia
1962
Świat zabity deskami
Zdjęcia
1962
Mówi ziemia
Zdjęcia
1962
Zambrów
Zdjęcia
1962
Suita Polska
Zdjęcia
1962
Władysław Broniewski
Zdjęcia
1962
Nadzieja i inne wiersze
Zdjęcia
1960
Koncert wawelski
Zdjęcia
1960
Dojeżdżamy
Zdjęcia
1960
Ciszej
Zdjęcia
1960
Na straży granic
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (4)
1977
Brudnopis
Współpraca
1977
Tydzień przed rocznicą
Współpraca
1968
Protest-68
Współpraca
1960
Powązki
Współpraca
Opis
Operator filmowy. Absolwent Wydziału Operatorskiego WGIK-u w Moskwie (1959) Zrealizował zdjęcia do około 150 filmów dokumentalnych, 30 filmów fabularnych oraz seriali telewizyjnych. Laureat Nagrody Ministra Obrony Narodowej I stopnia za obraz „Do krwi ostatniej...” Jerzego Hoffmana (1978). Wielokrotny współpracownik Jana Łomnickiego („Nagrody i odznaczenia” 1973, „Ocalić miasto” 1976, „Akcja pod Arsenałem” 1977, serial „Rzeka kłamstwa” 1987) oraz Jerzego Hoffmana („Znachor” 1981, „Wedle wyroków twoich” 1983, „Piękna nieznajoma” 1992, „Ogniem i mieczem” 1999). W 1968 roku otrzymał „Brązowego Lajkonika” dla najlepszego filmu dokumentalnego na Ogólnopolskim Festiwalu Filmów Krótkometrażowych w Krakowie za zdjęcia do „90 dni w roku”. Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll