PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Michał Leśniak

Michał Leśniak
URODZONY: 05 lipiec 1913, Kraków
ZMARŁ: 25 luty 1983 w wieku 69 lat, Katowice
Filmografia
 AKTOR (12)
1983
Dolina szczęścia
profesor
1982
Jest mi lekko
grubas z chorym sercem
1982
Gry i zabawy
Kozłowski, właściciel strzelnicy w lunaparku
1981
Wojna światów - następne stulecie
realizator transmisji koncertu
1976
Honor dziecka (TV)
strażak Olchawa
1974
Pójdziesz ponad sadem
wózkarz
1970
Dziura w ziemi
piekarz
1962
Mężczyźni na wyspie
Krzysztofiak
1960
Krzyżacy
Ciaruszek (nie występuje w napisach)
1958
Dezerter
Szubert
1954
Ukryty w słońcu
Birkut, kapitan portu
1954
Uczta Baltazara
Birkut, kapitan portu
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll