PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bolesław Bączyński

Bolesław Bączyński
URODZONY: 05 sierpień 1914, Goszczanów
ZMARŁ: 06 maj 1989 w wieku 74 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (72)
1987
Obleńce
Zdjęcia
1986
Człowiek z ulicy Zielonej Gęsi
Zdjęcia
1984
Pasje pana Bardeckiego
Zdjęcia
1979
Bhp przy suwicy
Zdjęcia
1977
Zastal 1945-1977
Zdjęcia
1977
Zastal. 1945 - 1977
Zdjęcia
1976
Gniazdo wikłacza
Zdjęcia
1976
Sarenka
Zdjęcia
1975
Odwracalność i nieodwracalność procesów przyrody
Zdjęcia
1975
Rośliny wodne
Zdjęcia
1975
Szkodniki są wśród owadów
Zdjęcia
1975
Szkodniki są i wśród owadów
Zdjęcia
1974
Ochrona środowiska przed chemizacją
Zdjęcia
1973
Pobudliwość roślin
Zdjęcia
1973
Pobudliwość zwierząt
Zdjęcia
1972
O cząsteczkowej budowie ciał
Zdjęcia
1972
O zdrowie kobiety ciężarnej na wsi
Zdjęcia
1971
Organizm człowieka w walce z bakteriami
Zdjęcia
1971
Komputery w działaniu
Zdjęcia
1970
Owady- szkodniki pól, sadów i lasów
Zdjęcia
1970
Zwalczanie szkodników
Zdjęcia
1970
Owady- szkodniki pól, sadów i lasów
Zdjęcia
1970
Wykorzystanie bakterii w przemyśle spożywczym
Zdjęcia
1970
Znaczenie bakterii w przyrodzie
Zdjęcia
1969
Kornik drukarz i jego zwalczanie
Zdjęcia
1969
Świerzb
Zdjęcia
1968
Mutacje
Zdjęcia
1968
Rozkładowa destylacja węgla kamiennego
Zdjęcia
1967
Polimery
Zdjęcia
1966
Chrońmy wydmy nadmorskie
Zdjęcia
1966
Torf i jego pozyskiwanie
Zdjęcia
1966
Wykorzystanie torfu w rolnictwie
Zdjęcia
1966
Siarka jak złoto
Zdjęcia
1965
2+3
Zdjęcia
1965
Mrówki
Zdjęcia
1965
2 + 3
Zdjęcia
1965
Mrowisko
Zdjęcia
1964
Najmniejsi drapieżnicy
Zdjęcia
1964
Prawo do wypoczynku
Zdjęcia
1964
Wiatr
Zdjęcia
1964
Wiatr
Zdjęcia
1963
Czy zawsze szkodniki !
Zdjęcia
1963
Dziś i jutro bawełny
Zdjęcia
1963
Oscylograf katodowy
Zdjęcia
1962
Historia lnianego ręcznika
Zdjęcia
1962
Jaszczurka zwinka
Zdjęcia
1962
Sosna
Zdjęcia
1962
Truskawki
Zdjęcia
1961
Drożdże
Zdjęcia
1961
Uprawiajny jęczmień browarny
Zdjęcia
1961
Zapylanie kwiatów przez owady
Zdjęcia
1961
I kurczęta muszą się uczyć
Zdjęcia
1960
Gromadzenie kompostów
Zdjęcia
1960
Maszyny dwuigłowe w produkcji odzieży
Zdjęcia
1960
Uprawa róż
Zdjęcia
1960
Piękny, mroźny dzień
Zdjęcia
1959
Meduza
Zdjęcia
1959
Obsługa parowozu podczas jazdy
Zdjęcia
1959
Praca pociągu zbiorowego na odcinku
Zdjęcia
1959
Wegetatywne rozmnażanie roślin
Zdjęcia
1959
Zdanie parowozu
Zdjęcia
1959
Pasażer "na gapę"
Zdjęcia
1958
Nartniki
Zdjęcia
1958
Pasażer "na gapę"
Zdjęcia
1958
Podwójne życie ważki
Zdjęcia
1958
Tajemnicza willa
Zdjęcia
1957
Podwodny reportaż
Zdjęcia
1956
Zapomniani sprzymierzeńcy
Zdjęcia
1956
Mrówcze szlaki
Zdjęcia
1953
ABC Latania
Zdjęcia
1952
Wychów jagniąt
Zdjęcia
1951
Cud
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (71)
1987
Obleńce
Reżyser
1986
Płazińce
Reżyser
1986
Ochrona roślin przed szkodnikami
Reżyser
1985
Cena czasu
Reżyser
1984
Pasje pana Bardeckiego
Reżyser
1979
Bhp przy suwicy
Reżyser
1979
Populacja
Reżyser
1977
Półprzewodniki
Reżyser
1977
Własności elektryczne ciał. Półprzewodnik
Reżyser
1977
Własności elektryczne ciał. W świetle modelu pasmowego
Reżyser
1977
Zastal 1945-1977
Reżyser
1977
Zastal. 1945 - 1977
Reżyser
1977
Własności elektryczne ciał. Model pasmowy ciała stałego
Reżyser
1976
Gniazdo wikłacza
Reżyser
1976
Sarenka
Reżyser
1976
Technika kolejowa
Reżyser
1975
Model pasmowy ciała stałego
Reżyser
1975
Odwracalność i nieodwracalność procesów przyrody
Reżyser
1975
Rośliny wodne
Reżyser
1975
Szkodniki są wśród owadów
Reżyser
1975
Szkodniki są i wśród owadów
Reżyser
1974
Ochrona środowiska przed chemizacją
Reżyser
1974
W służbie polskiego górnictwa
Reżyser
1973
Pobudliwość roślin
Reżyser
1973
Pobudliwość zwierząt
Reżyser
1973
Pomór rzekomy drobiu
Reżyser
1972
O cząsteczkowej budowie ciał
Reżyser
1972
O zdrowie kobiety ciężarnej na wsi
Reżyser
1971
Organizm człowieka w walce z bakteriami
Reżyser
1971
Polski przemysł kwasu siarkowego
Reżyser
1971
Komputery w działaniu
Reżyser
1970
Wykorzystanie bakterii w przemyśle spożywczym
Reżyser
1970
Znaczenie bakterii w przyrodzie
Reżyser
1970
O czystą wodę
Reżyser
1969
Kornik drukarz i jego zwalczanie
Reżyser
1969
O szarańczy inaczej
Reżyser
1969
Produkcja kwasu siarkowego
Reżyser
1969
Przemysł kwasu siarkowego
Reżyser
1968
Mutacje
Reżyser
1968
Odra 1204
Reżyser
1968
Rozkładowa destylacja węgla kamiennego
Reżyser
1968
Tajemnice kryształu
Reżyser
1967
Polimery
Reżyser
1966
Chrońmy wydmy nadmorskie
Reżyser
1966
Torf i jego pozyskiwanie
Reżyser
1966
Ultradźwięki
Reżyser
1966
Wykorzystanie torfu w rolnictwie
Reżyser
1966
Siarka jak złoto
Reżyser
1965
2+3
Reżyser
1965
Mrówki
Reżyser
1965
Paproć
Reżyser
1965
Pomagajmy zwierzętom
Reżyser
1965
2 + 3
Reżyser
1965
Mrowisko
Reżyser
1964
Najmniejsi drapieżnicy
Reżyser
1964
Prawo do wypoczynku
Reżyser
1964
Wiatr
Reżyser
1964
Wiatr
Reżyser
1963
Ceramika
Reżyser
1963
Czy zawsze szkodniki !
Reżyser
1963
Dziś i jutro bawełny
Reżyser
1963
Oscylograf katodowy
Reżyser
1962
Historia lnianego ręcznika
Reżyser
1962
Jaszczurka zwinka
Reżyser
1962
Sosna
Reżyser
1962
Truskawki
Reżyser
1961
Drożdże
Reżyser
1961
I kurczęta muszą się uczyć
Reżyser
1960
Gromadzenie kompostów
Reżyser
1960
Uprawa róż
Reżyser
1959
Wegetatywne rozmnażanie roślin
Reżyser
 SCENARIUSZ (61)
1987
Obleńce
Scenariusz
1986
Płazińce
Scenariusz
1985
Cena czasu
Scenariusz
1984
Pasje pana Bardeckiego
Scenariusz
1979
Bhp przy suwicy
Scenariusz
1979
Populacja
Scenariusz
1977
Własności elektryczne ciał. Półprzewodnik
Scenariusz
1977
Własności elektryczne ciał. W świetle modelu pasmowego
Scenariusz
1977
Zastal 1945-1977
Scenariusz
1977
Zastal. 1945 - 1977
Scenariusz
1977
Własności elektryczne ciał. Model pasmowy ciała stałego
Scenariusz
1976
Gniazdo wikłacza
Scenariusz
1976
Sarenka
Scenariusz
1976
Technika kolejowa
Scenariusz
1975
Odwracalność i nieodwracalność procesów przyrody
Scenariusz
1975
Rośliny wodne
Scenariusz
1975
Szkodniki są wśród owadów
Scenariusz
1975
Szkodniki są i wśród owadów
Scenariusz
1974
Ochrona środowiska przed chemizacją
Scenariusz
1974
W służbie polskiego górnictwa
Scenariusz
1973
Pobudliwość roślin
Scenariusz
1973
Pobudliwość zwierząt
Scenariusz
1973
Pomór rzekomy drobiu
Scenariusz
1972
O cząsteczkowej budowie ciał
Scenariusz
1972
O zdrowie kobiety ciężarnej na wsi
Scenariusz
1971
Organizm człowieka w walce z bakteriami
Scenariusz
1971
Polski przemysł kwasu siarkowego
Scenariusz
1971
Komputery w działaniu
Scenariusz
1970
Wykorzystanie bakterii w przemyśle spożywczym
Scenariusz
1970
Znaczenie bakterii w przyrodzie
Scenariusz
1970
O czystą wodę
Scenariusz
1969
Kornik drukarz i jego zwalczanie
Scenariusz
1969
O szarańczy inaczej
Scenariusz
1969
Produkcja kwasu siarkowego
Scenariusz
1969
Przemysł kwasu siarkowego
Scenariusz
1968
Mutacje
Scenariusz
1968
Odra 1204
Scenariusz
1968
Rozkładowa destylacja węgla kamiennego
Scenariusz
1968
Tajemnice kryształu
Scenariusz
1967
Polimery
Scenariusz
1966
Torf i jego pozyskiwanie
Scenariusz
1966
Ultradźwięki
Scenariusz
1966
Wykorzystanie torfu w rolnictwie
Scenariusz
1965
2+3
Scenariusz
1965
Mrówki
Scenariusz
1965
Paproć
Scenariusz
1965
Pomagajmy zwierzętom
Scenariusz
1965
2 + 3
Scenariusz
1965
Mrowisko
Scenariusz
1964
Najmniejsi drapieżnicy
Scenariusz
1964
Prawo do wypoczynku
Scenariusz
1964
Wiatr
Scenariusz
1964
Wiatr
Scenariusz
1963
Ceramika
Scenariusz
1962
Historia lnianego ręcznika
Scenariusz
1962
Sosna
Scenariusz
1961
Drożdże
Scenariusz
1961
I kurczęta muszą się uczyć
Scenariusz
1960
Gromadzenie kompostów
Scenariusz
1959
Meduza
Scenariusz
1958
Nartniki
Scenariusz
 INNE (1)
1974
W służbie polskiego górnictwa
Komentarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll