PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Zgórecki

Ryszard Zgórecki
URODZONY: 04 sierpień 1929, Warszawa
ZMARŁ: 10 wrzesień 1988 w wieku 59 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (46)
1988
Gdzie twój dom
Scenariusz
1987
Czas i potrzeby na miłość
Scenariusz
1987
Testament dla Bundeswehry
Scenariusz
1986
Pierwsze ostre
Scenariusz
1986
Z księgi wieczystej
Scenariusz
1985
Druga Warszawa
Scenariusz
1985
Szkic do portretu R.Kuleszy
Scenariusz
1985
Druga Warszawska
Scenariusz
1984
Gdzie piasek bielszy od śniegu
Scenariusz
1984
Zwyczajny każdy dzień
Scenariusz
1984
Żołnierze
Scenariusz
1984
Godni wiedeńskiej wiktorii
Scenariusz
1983
Kołobrzeski lipiec
Scenariusz
1983
Pierwsza.Warszawska, kościuszki
Scenariusz
1982
Wszystkie pory roku
Scenariusz
1981
Ja obywatel...
Scenariusz
1980
Czas przeszły niezapomniany
Scenariusz
1980
Z honorem i chwałą
Scenariusz
1980
Za straconą młodość
Scenariusz
1979
Dwa Lipce
Scenariusz
1979
Lenino wiele lat później
Scenariusz
1979
Na hasło ratunek
Scenariusz
1979
Ojcom naszym
Scenariusz
1979
Tak blisko
Scenariusz
1978
Gdzie wszystko nasze się zaczęło
Scenariusz
1978
Jak na wojnie
Scenariusz
1978
Żołnierski rapsod
Scenariusz
1977
Niedopałek papierosa
Scenariusz
1977
Odpowiedzialni
Scenariusz
1977
Z żalu co serce rwie
Scenariusz
1975
By inni mogli żyć
Scenariusz
1975
Orkiestra Reprezentacyjna Marynarki Wojennej
Scenariusz
1975
Rysopis z pamięci
Scenariusz
1975
Wyspa Rembezy
Scenariusz
1975
Gra orkiestra wojskowa garnizonu Kraków
Scenariusz
1975
Orkiestra reprezentacyjna marynarki wojennej
Scenariusz
1974
Monte Cassino
Scenariusz
1974
Siedem ostatnich dni
Scenariusz
1974
Wierna straż
Scenariusz
1973
Był ktoś taki
Scenariusz
1973
Idziem do Ciebie ziemio...
Scenariusz
1973
Kompania reprezentacyjna
Scenariusz
1972
Z życiorysu majora Ryszarda
Scenariusz
1970
Berlinerstrasse. 1 maja 1945
Scenariusz
1970
Zanim wejdą do walki...
Scenariusz
1969
Niebieskie berety
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (30)
1988
Gdzie twój dom
Reżyser
1987
Czas i potrzeby na miłość
Reżyser
1987
Testament dla Bundeswehry
Reżyser
1986
Pierwsze ostre
Reżyser
1986
Z księgi wieczystej
Reżyser
1985
Druga Warszawa
Reżyser
1985
Szkic do portretu R.Kuleszy
Reżyser
1985
Druga Warszawska
Reżyser
1984
Gdzie piasek bielszy od śniegu
Reżyser
1984
Zwyczajny każdy dzień
Reżyser
1984
Żołnierze
Reżyser
1984
Godni wiedeńskiej wiktorii
Reżyser
1983
Kołobrzeski lipiec
Reżyser
1983
Pierwsza.Warszawska, kościuszki
Reżyser
1982
Wszystkie pory roku
Reżyser
1981
Ja obywatel...
Reżyser
1980
Czas przeszły niezapomniany
Reżyser
1980
W saperskim trudzie
Reżyser
1980
Z honorem i chwałą
Reżyser
1980
Za straconą młodość
Reżyser
1979
Dwa Lipce
Reżyser
1979
Lenino wiele lat później
Reżyser
1979
Na hasło ratunek
Reżyser
1979
Ojcom naszym
Reżyser
1978
Gdzie wszystko nasze się zaczęło
Reżyser
1978
Żołnierski rapsod
Reżyser
1977
Niedopałek papierosa
Reżyser
1974
Mojemu dowódcy
Reżyser
1974
Wierna straż
Reżyser
1969
Czarne krzyże
Współpraca
 INNE (3)
1971
Konwoje
Komentarz
1970
Epizod 39
Komentarz
1968
Ślubuję Ci morze
Komentarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll