PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Piotr Pawłowski

Piotr Pawłowski
URODZONY: 19 sierpień 1925, Miłosław k. Wrześni
ZMARŁ: 27 luty 2012 w wieku 86 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (27)
1994
Faustyna
arcybiskup, metropolita wileński
1993
Rozmowa z człowiekiem z szafy
Śmierć
1988
Jemioła
lekarz
1987
Wyrównanie rachunku
1985
Rośliny trujące (TV)
ojciec
1979
Lekcja martwego języka
doktor Stieglitz
1976
Zielone - minione...
Narzeczony Anusi
1975
Skazany
Sędzia
1974
Potop
Jan II Kazimierz
1973
Godzina szczytu
Andrzej
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
ojciec Andrzeja
1971
System (TV)
pacjent nad lisią jamą
1971
Sygnały MMXX
Veikko
1969
Podróżni jak inni (TV)
Franciszek
1969
Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię
doktor Leśniakiewicz
1968
Twarzą w twarz (TV)
Kozłowski
1967
Twarzą w twarz
urzędnik Kozłowski
1967
Zmartwychwstanie Offlanda (TV)
doktor Lilus
1966
Ktokolwiek wie...
oficer MO
1966
Zejście do piekła
George Felix
1965
Faraon
Herhor
1964
Beata
ojciec Beaty
1964
Echo
Alfred
1963
Zbrodniarz i panna
Rogalski
1963
Daleka jest droga
Józef, przyjaciel Włodarczyka
1962
Mężczyźni na wyspie
Michalski
1961
Kwiecień
prokurator Hymy
 INNE (3)
1988
Litymbrjon
Lektor
1975
Teatr narodów
Lektor
1970
Martwa natura
Lektor
 EFEKTY SPECJALNE (1)
2011
Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł
Twórca efektów cyfrowych
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll