PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Helena Dąbrowska

Helena Dąbrowska
URODZONA: 26 czerwiec 1923, Białobrzegi Radomskie
ZMARŁA: 31 maj 2003 w wieku 79 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (10)
1978
Koty to dranie
pani Karolina, babcia klozetowa w "Victorii"
1977
Niedziela pewnego małżeństwa w mieście przemysłowym średniej wielkości
Gorczakowa
1971
Gonitwa
1968
Dancing w kwaterze Hitlera
recepcjonistka w hotelu
1965
Trzy kroki po ziemi
(I)
1964
Przerwany lot
matka
1964
Pięciu
jego matka
1959
Pociąg
konduktorka
1959
Zezowate szczęście
urzędniczka
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
kwiaciarka
 PION REŻYSERSKI (1)
1984
Wóz
Reżyser
 SCENARIUSZ (1)
1984
Wóz
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll