PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Irena Orska

Irena Orska
URODZONY: 12 październik 1915, Kraków
ZMARŁ: 13 luty 2004 w wieku 88 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (11)
1980
Sowizdrzał Świętokrzyski
matka Florianka
1977
Tańczący jastrząb
matka Wiesławy
1973
Sanatorium pod klepsydrą
matka Józefa
1973
Ciemna rzeka
Pawlakowa
1972
Podróż za jeden uśmiech
pani Zuzia, starsza kelnerka w ośrodku "Kmita"
1971
Kocie ślady
właścicielka pensjonatu
1968
Lalka
pani Meliton
1966
Cierpkie głogi
Helena
1965
Trzy kroki po ziemi
Marysia, jego żona
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
Duegna
1963
Rozwodów nie będzie
matka Joanny (nowela II)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll