PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Aleksander Bardini

Aleksander Bardini
URODZONY: 17 listopad 1913, Łódź
ZMARŁ: 30 lipiec 1995 w wieku 81 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (26)
1994
Bye, Bye Amerika
ojciec Władysław
1993
Obcy musi fruwać
1993
Trzy kolory: Biały
notariusz
1993
Do widzenia, Ameryko
Pfarrer Ladislaus
1992
Dotknięcie ręki
profesor Kern
1992
Kiedy rozum śpi
1991
Podwójne życie Weroniki
dyrygent
1991
Beltenebros
Bernal
1990
Korczak
Czerniaków
1989
Ostatni dzwonek
członek jury Festiwalu Młodych Teatrów w Gdańsku
1988
I skrzypce przestały grać
Szura Greczko
1988
Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest
profesor Steinberg
1988
Dotknięci
doktor Czerwiński
1988
Dekalog II (TV)
ordynator
1987
Az utolsó kézirat
Márk
1984
Bez końca
mecenas Labrador
1984
Baryton
Leon Stern
1978
Spirala
ordynator
1977
Sprawa Gorgonowej
mecenas Axer
1972
Ocalenie
profesor
1971
Markheim
antykwariusz
1971
Stroiciel fortepianów
1970
Krajobraz po bitwie
profesor
1968
Zaliczenie (TV)
profesor
1966
Hamlet x 5
Narrator (słowo wstępne)
1961
Jutro premiera
dyrektor teatru
 INNE (8)
1985
Opowieść zamkowa
Lektor
1980
Świat Włodzimierza Puchalskiego
Lektor
1974
Kalendarz warszawski
Lektor
1964
Radegast - Radogoszcz 1945-1965
Lektor
1962
Dwie Warszawy
Lektor
1955
Idę do słońca
Lektor
1954
Cena wolności
Lektor
1952
Pamiętniki chłopów
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll