PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Barbara Wrzesińska

Barbara Wrzesińska
URODZONA: 15 styczeń 1938, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (30)
2015
Boniek i Platini
babcia
2014
Sekrety morza
Babcia / Maka (polski dubbing)
2009
Nie opuszczaj mnie
Starsza pani na cmentarzu
2006
Mój brat niedźwiedź II (wideo)
Innoko (polski dubbing)
1982
Wigilia '81
Maria
1979
Terrarium (TV)
aktorka Maria Zatorska
1977
Coś za coś
Docent Anna Walewska
1976
Dagny
Jadwiga Kasprowiczowa
1976
Czerwone ciernie
Julia
1976
Krótka podróż
siostra oddziałowa
1975
Kazimierz Wielki
Elżbieta
1975
Dulscy
Juliasiewiczowa
1974
Bilans kwartalny
koleżanka z Ameryki
1973
Bułeczka
Matka Dziuni
1973
Godzina szczytu
Elżbieta
1973
Opętanie
Maria
1973
Nagrody i odznaczenia
siostra Joanna Fontańska
1972
Trzeba zabić tę miłość
żona Karola
1972
Kopernik
Anna Schilling
1972
Wesele
Maryna
1971
5 i 1/2 bladego Józka
kierowniczka świetlicy
1971
150 na godzinę
Aldona
1970
Pejzaż z bohaterem
Maryla
1969
Struktura kryształu
Anna
1967
Dziadek do orzechów
matka
1965
Sposób bycia
Bożenka
1965
Popioły
Zofka, siostra Rafała
1961
Drugi człowiek
Iza
1960
Przygoda w terenie
Dziennikarka Biegańska
1958
Dwoje z wielkiej rzeki
Elza
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll