PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Igor Przegrodzki

Igor Przegrodzki
URODZONY: 15 kwiecień 1926, Landwarów k. Wilna
ZMARŁ: 27 lipiec 2009 w wieku 83 lat, Skolimów (Polska)
Filmografia
 AKTOR (27)
2005
Parę osób, mały czas
Ojciec Jadwigi Stańczakowej
1999
Jak narkotyk
profesor
1997
Igor... Opowieść o aktorze
(bohater filmu)
1994
Polska śmierć
dyrektor
1993
Wynajmę pokój...
pan Teodor
1990
Seszele
śpiewak występujący w roli Rigoletta
1988
Mistrz i Małgorzata (TV)
Michał Berlioz
1988
Oszołomienie
hrabia Potocki
1988
Powrót do Polski
Kazimierz Władysław Seyda
1987
Klątwa Doliny Węży
Breecher
1986
W zawieszeniu
Wincenty
1985
Stanisław i Anna
1980
Zajęcia dydaktyczne
profesor Wojciechowski, szef Teresy
1980
Przed odlotem
dyrektor szpitala
1980
Olimpiada 40
komendant
1978
Test pilota Pirxa
McGuirr
1977
Indeks. Życie i twórczość Józefa M.
dziekan
1975
Mniejszy szuka dużego
aktor grający króla w historycznym gigancie
1975
Egzekucja w zoo
głos profesora Willego Scherma; nie występuje w czołówce
1974
To ja zabiłem
sędzia
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
dyrektor Żardzicki (nowela "Palto")
1971
Diament radży
książę Floryzel Czeski; rola Czesława Wołłejki; nie występuje w czołówce (głos)
1968
Lalka
arystokrata
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
żołnierz czytający rękopis
1963
Liczę na wasze grzechy
nauczyciel prowadzący dzieci do ZOO
1959
Inspekcja pana Anatola
fryzjer
1957
Pętla
Kolega Kuby spotkany na ulicy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll