PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bolesław Abart

Bolesław Abart
URODZONY: 13 sierpień 1935, Chorzów
Filmografia
 AKTOR (14)
2014
Asteriks i Obeliks: Osiedle bogów
Panoramiks (polski dubbing)
2006
Francuski numer
Kolekcjoner samochodów
2004
Królowa chmur
Grillowy
1993
Frankenstein
1989
Powroty
1980
Olimpiada 40
Fritz
1979
Janek
komisarz policji
1978
Test pilota Pirxa
Jan Otis
1976
Klara i Angelika
mąż Angeliki
1974
Potop
Sosnowski
1973
Śledztwo
Farquart
1972
Fortuna (TV)
komisarz policji
1971
Złote koło (TV)
Staszek, kierowca samochodu MO
1969
Sąsiedzi
Niemiec
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll