PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Józef Fryźlewicz

Józef Fryźlewicz
URODZONY: 11 marzec 1932, Nowy Targ
Filmografia
 AKTOR (23)
2006
Kto nigdy nie żył...
Proboszcz
2000
Świąteczna przygoda
Boss
1998
Kopciuch
1997
Opowieści weekendowe - Dusza śpiewa
dyrektor administrator
1991
Siwa legenda
kanclerz
1990
Kapitan Conrad
1985
Tumor Witkacego
Tadeusz Żeleński
1985
Mrzonka (TV)
Jan Galica z Szaflar
1982
Słona Róża
dyrektor hotelu Atlantic
1981
Klejnot Wolnego Sumienia
biskup Krasiński
1980
Przed odlotem
Warecki
1980
Polonia Restituta
Roman Dmowski
1980
Zamach stanu
prkurator Grabowski
1979
Dyrygent
wojewoda
1978
Samosierra. 1808
Józef Bonawentura Załuski
1978
Znaki zodiaku
docent
1978
Dux Polonorum - Niemcza 1017 rok
1977
Kapitan z "Oriona''
dyrektor przedsiębiorstwa
1977
Tańczący jastrząb
Kinol
1977
Pasja
Teofil Wiśniewski
1976
Zielone - minione...
Wojcicki, inżynier kolejowy
1974
Bilans kwartalny
wicedyrektor zakładu
1968
Lalka
dyrektor toru wyścigowego
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll