PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Barbara Ludwiżanka

Barbara Ludwiżanka
URODZONA: 24 styczeń 1908, Stanisławów
ZMARŁA: 26 październik 1990 w wieku 82 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (23)
1988
Koniec świata
1986
Inna wyspa
staruszka
1984
Ceremonia pogrzebowa
Michasia
1983
Seksmisja
babcia
1983
Wedle wyroków twoich...
Żydówka
1980
Ciosy
matka Teresy
1977
Granica
pani Ziembiewiczowa
1975
Domy z deszczu. Impresja z Konstantego Paustowskiego
Marfusza
1975
Noce i dnie
matka Barbary
1973
Chłopi
Jagustynka
1973
Chłopcy (TV)
hrabina De Profundis
1971
Kłopotliwy gość
babcia
1971
Dzięcioł
majorowa Przebóg-Łaska, teściowa Stefana
1969
Piąta rano
babcia
1968
Tabliczka marzenia
ciotka Ludki
1967
Duch z Canterville
Patrycja Otis, matka Virginni
1967
Bardzo starzy oboje
Balbina
1967
Poradnik matrymonialny
matka Roksany
1967
Zwariowana noc
guwernantka
1967
Piękny był pogrzeb, ludzie płakali (TV)
pani Marcinkowska
1966
Sublokator
pani Maria
1963
Ubranie prawie nowe
matka Róży
1963
Godzina pąsowej róży
Genowwefa
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll