PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Krzysztof Winiewicz
URODZONY: 21 styczeń 1933, Hajnówka
ZMARŁ: 27 sierpień 1986 w wieku 53 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (27)
1986
Tu jestem
Zdjęcia
1985
Jesienią o szczęściu (TV)
Zdjęcia
1984
Przeklęte oko proroka
Zdjęcia
1982
Oko proroka
Zdjęcia
1979
Postkarten
Zdjęcia
1977
Okrągły tydzień
Zdjęcia
1975
Znikąd donikąd
Zdjęcia
1974
Linia
Zdjęcia
1974
Nie będę cię kochać
Zdjęcia
1974
Wielkanoc (TV)
Zdjęcia
1973
Gościnny występ
Zdjęcia
1972
Motyle
Zdjęcia
1972
Szklana kula
Zdjęcia
1971
150 na godzinę
Zdjęcia
1970
Romantyczni
Zdjęcia
1969
Jarzębina czerwona
Zdjęcia
1969
Kształt pamięci
Zdjęcia
1967
Skok
Zdjęcia
1966
Ściana czarownic
Zdjęcia
1965
Sobótki
Zdjęcia
1965
Piwo
Zdjęcia
1964
Pięciu
Zdjęcia
1962
Czerwone berety
Zdjęcia
1962
Pasażerka
Zdjęcia
1960
Niewinni czarodzieje
Zdjęcia
1960
Szklana góra
Zdjęcia
1959
Zezowate szczęście
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (1)
1979
Nie tylko Gaudeamus
Reżyser
 SCENOGRAFIA (1)
1979
Postkarten
Scenografia
 SCENARIUSZ (1)
1982
Oko proroka
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll