PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wanda Jarszewska

Wanda Jarszewska
URODZONA: 03 listopad 1888, Warszawa
ZMARŁA: 15 maj 1964 w wieku 75 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (19)
1962
Dziewczyna z dobrego domu
ciotka
1939
O czym się nie mówi
właścicielka szwalni
1939
Biały murzyn
Maciejowa
1938
Sygnały
komendantka więzienia
1938
Kobiety nad przepaścią
1938
Serce matki
żona woźnego
1938
Za winy niepopełnione
jej matka
1937
Niedorajda
jego żona
1937
Skłamałam
ciocia Fela
1937
Znachor
jego matka
1937
Ułan księcia Józefa
starościna
1936
Będzie lepiej
Ruczyńska
1936
Jego wielka miłość
aktorka
1936
Florian
pani Rupejko
1934
Przeor Kordecki - Obrońca Częstochowy
1933
Prokurator Alicja Horn
gospodyni Alicji Horn
1933
Szpieg w masce
klientka w sklepie
1932
Księżna łowicka
Honoratka
1932
Wyrok życia
urzędniczka w mennicy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll