PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Seweryna Broniszówna

Seweryna Broniszówna
URODZONA: 13 lipiec 1891, Warszawa
ZMARŁA: 28 czerwiec 1982 w wieku 90 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (10)
1978
Spirala
stara kobieta
1973
Kostium i maska
(bohater filmu)
1967
Zbrodnia lorda Artura Savile'a
lady Klementyna, ciotka lorda Artura
1967
Zbrodnia Lorda Artura Savile'a
lady Klementyna, ciotka lorda Artura
1937
Niedorajda
ciotka Agata, siostra Onufrego
1937
Halka
chrzestna
1937
Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków
Wiedźma(polski dubbing) (głos)
1937
Ułan księcia Józefa
jego żona
1936
Barbara Radziwiłłówna
czarownica
1929
Szlakiem hańby
senora Elwira, właścicielka lupanaru
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll