PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Edward Dziewoński

Edward Dziewoński
URODZONY: 16 grudzień 1916, Moskwa
ZMARŁ: 17 sierpień 2002 w wieku 85 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (21)
1993
Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza
Górkiewicz
1985
C.K. Dezerterzy
Lekarz
1982
Dolina Issy
dziadek Surkont
1979
Drogi pośród nocy
niemiecki zarządca
1978
Proszę słonia
1971
Dzięcioł
Edward Dziewoński
1971
Kłopotliwy gość
1969
Nowy
personalny
1965
Wojna domowa
1963
Żona dla Australijczyka
redaktor Żelazkiewicz
1961
Jutro premiera
Szafrankiewicz
1960
Powrót
Pudel
1959
Tysiąc talarów
Hilary
1957
Eroica
Dzidzuś (nowela I)
1955
Opowieść atlantycka
feldfebel
1953
Autobus odjeżdża 6:20
Stefański
1953
Sprawa do załatwienia
naczelnik
1953
Przygoda na Mariensztacie
1949
Dom na pustkowiu
Jurek
1949
Ślepy tor
Edward Winiarski
1948
Ulica graniczna
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll