PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Stanisław Wohl
URODZONY: 24 lipiec 1912, Warszawa
ZMARŁ: 21 maj 1985 w wieku 72 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (29)
1967
Samotność
Zdjęcia
1958
Kalosze szczęścia
Zdjęcia
1958
Król Maciuś I
Zdjęcia
1957
Zemsta
Zdjęcia
1957
Dwie godziny
Zdjęcia
1955
Opowieść atlantycka
Zdjęcia
1954
Synowie ludu
Zdjęcia
1953
Autobus odjeżdża 6:20
Zdjęcia
1953
Żołnierz zwycięstwa
Zdjęcia
1949
Dom na pustkowiu
Zdjęcia
1949
Za wami pójdą inni
Zdjęcia
1947
Jasne Łany
Zdjęcia
1946
Teatr mój widzę ogromny
Zdjęcia
1946
W chłopskie ręce
Zdjęcia
1945
K.R.N. 1943-1945
Zdjęcia
1945
Swastyka i szubienica
Zdjęcia
1943
Przysięgamy ziemi polskiej
Zdjęcia
1938
Strachy
Zdjęcia
1937
Zwiedzajmy Warszawę
Zdjęcia
1937
Sobótki
Zdjęcia
1937
Gore
Zdjęcia
1935
W kopalni węgla
Zdjęcia
1935
Uwaga
Zdjęcia
1934
Hallo radio
Zdjęcia
1934
Kazimierz nad Wisłą
Zdjęcia
1934
Zamarłe echo
Zdjęcia
1934
Przebudzenie
Zdjęcia
1933
Czerwiec
Zdjęcia
Sportowiec mimo woli
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (8)
1984
Hania (TV)
Reżyser
1971
Złote koło (TV)
Reżyser
1967
Samotność
Reżyser
1963
Przygoda noworoczna
Reżyser
1962
Troje i las
Reżyser
1959
Tysiąc talarów
Reżyser
1957
Dwie godziny
Reżyser
1933
Morze
Reżyser
 SCENARIUSZ (5)
1972
Kwiat paproci
Opieka artystyczna
1970
Włóczęga
Opieka pedagogiczna
1959
Tysiąc talarów
Scenariusz
1953
Domek z kart
Na podstawie
1938
Strachy
Na podstawie
 AKTOR (1)
1975
Gdy królowały gwiazdy
On sam
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll