PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Eugeniusz Cękalski
URODZONY: 30 grudzień 1906, Saratow
ZMARŁ: 31 maj 1952 w wieku 45 lat, Praga
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (28)
1951
Feliks Dzierżyński
Reżyser
1948
Akcja Narodów Zjednoczonych
Reżyser
1948
Żelazowa Wola
Reżyser
1947
Nasze Ziemie Zachodnie
Reżyser
1947
Jasne Łany
Reżyser
1945
Mary odwiedza Polskę
Reżyser
1943
Szkocki mazurek
Reżyser
1943
Niedokończona podróż
Reżyser
1943
Mistrz Paderewski
Reżyser
1943
Marynarz polski-Dzieje przecietnego człowieka
Reżyser
1941
Biały orzeł
Reżyser
1938
Strachy
Reżyser
1937
Zwiedzajmy Warszawę
Reżyser
1937
Sobótki
Reżyser
1937
Nad Świtezią
Reżyser
1937
Gore
Reżyser
1935
W kopalni węgla
Reżyser
1935
Uwaga
Reżyser
1935
Tańce śląskie
Reżyser
1935
Tańce krakowskie
Reżyser
1935
Tańce góralskie
Reżyser
1935
Kujawiak
Reżyser
1935
Istebna
Reżyser
1934
Hallo radio
Reżyser
1934
Kazimierz nad Wisłą
Reżyser
1933
Czerwiec
Reżyser
1931
Jak powstaje film?
Reżyser
1931
Świt, dzień i noc Warszawy
Reżyser
 SCENARIUSZ (7)
1951
Feliks Dzierżyński
Scenariusz
1950
Dwie brygady
Na podstawie
1947
Jasne Łany
Scenariusz
1943
Szkocki mazurek
Scenariusz
1943
Mistrz Paderewski
Scenariusz
1941
Podnosimy kotwicę
Scenariusz
1938
Strachy
Na podstawie
 ZDJĘCIA (2)
1945
Mary odwiedza Polskę
Zdjęcia
1931
Świt, dzień i noc Warszawy
Zdjęcia
 INNE (2)
1947
Nasze Ziemie Zachodnie
Komentarz
1941
Biały orzeł
Lektor
 AKTOR (1)
1978
Eugeniusz Cękalski. Antoni Bohdziewicz. Andrzej Munk.
(bohater filmu)
 MONTAŻ (1)
1945
Mary odwiedza Polskę
Montaż
 PRODUKCJA (1)
1941
To jest Polska
Producent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll