PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wiesław Drzewicz

Wiesław Drzewicz
URODZONY: 13 marzec 1927, Warszawa
ZMARŁ: 31 grudzień 1996 w wieku 69 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (31)
1995
Awantura o Basię
nauczyciel historii
1990
Janka
handlarz, sprzedawca "Alaski"
1989
Po własnym pogrzebie
właściciel sklepu filatelistycznego
1989
Stan strachu
1988
Chichot Pana Boga
pacjent sanatorium
1988
Warszawskie gołębie
sąsiad Kaczmarskich
1986
Rykowisko
dyrektor departamentu Tadeusz Szebesta
1985
C.K. Dezerterzy
Profesor
1985
Chrześniak
dyrektor
1985
Lustro
zboczeniec
1985
Smażalnia story
naczelnik
1985
Stoję więc jestem
Wieżowiec
1985
Bariery
Zenek
1985
Mrzonka (TV)
Klient Rajzemana
1984
Szaleństwa panny Ewy
mężczyzna na statku; nie występuje w czołówce
1983
UFO
naczelnik gminy Piaski
1982
Wyłap
pan Józio
1981
Kłamczucha
Dmuchawiec
1981
Murmurando
pan Marcin
1981
Wojna światów - następne stulecie
Stary
1980
Bo oszalałem dla niej
Rakowicz
1980
Wizja lokalna 1901
inspektor Winter
1979
Golem
ojciec Miriam
1979
Skradziona kolekcja
dyrektor instytutu, szef Janki
1979
Kung-fu
1978
Wśród nocnej ciszy
fotograf w kościele
1978
Wielki podryw
pijaczek (nowela "Wielki podryw')
1978
55 czyli o potrzebie ruchu
(bohater filmu)
1977
Pani Bovary to ja
dyrektor szkoły
1977
Prawo Archimedesa
Jaraczyk, członek komitetu organizacyjnego maratonu
1976
Człowiek z marmuru
właściciel "Ostoi" w Zakopanem, mąż Hanki Tomczyk
 PION REŻYSERSKI (1)
1989
Czarodziejskie garnki
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll