PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Kazimierz Wilamowski

Kazimierz Wilamowski
URODZONY: 23 marzec 1896, Nowy Dwór na Polesiu
ZMARŁ: 27 grudzień 1978 w wieku 82 lat,
Filmografia
 AKTOR (12)
1968
Lalka
1966
Marysia i Napoleon
Breza
1964
Przerwany lot
1962
Na białym szlaku
angielski kapitan
1959
Pociąg
pasażer śpiący w przedziale konduktorki
1958
Orzeł
estoński admirał dokonujący internowania "Orła"
1957
Deszczowy lipiec
Porębski
1956
Nikodem Dyzma
Terkowski
1955
Sprawa pilota Maresza
Hornowski
1955
Podhale w ogniu
biskup Gembicki
1953
Żołnierz zwycięstwa
Stalin
1938
Serce matki
Wiesław Borzęcki, jej mąż, lekarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll