PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Karol Małcużyński

Karol Małcużyński
URODZONY: 20 czerwiec 1922, Warszawa
ZMARŁ: 13 czerwiec 1984 w wieku 61 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 INNE (42)
1976
Wiedeński polonez
Komentarz
1976
Jakość życia
Komentarz
1974
Kalendarz warszawski
Komentarz
1973
Plac Zamkowy nr 4
Komentarz
1971
Godzina 11.15
Komentarz
1970
Oczami przyjaciół
Komentarz
1970
Fragment życiorysu
Komentarz
1970
Zgodnie z rozkazem
Komentarz
1969
Między wrześniem a majem
Komentarz
1969
Tradycja i nowość
Komentarz
1969
Nasz dom
Komentarz
1969
Finale
Komentarz
1969
Toast
Komentarz
1969
Młodzi
Komentarz
1969
25 lat w 15 minut
Komentarz
1968
Za naszą i waszą wolność
Komentarz
1968
Plan miasta
Komentarz
1967
O rewolucji niech mówią plakaty
Komentarz
1967
Dokumenty walki 1939-1945
Komentarz
1966
Stutthof
Komentarz
1966
Choroba jak każda inna
Komentarz
1965
Wizja lokalna
Komentarz
1964
Chwila wspomnień - rok 1961
Komentarz
1964
Chwila wspomnień - rok 1949
Komentarz
1964
Chwila wspomnień - rok 1962
Komentarz
1964
Chwila wspomnień - rok 1944-45
Komentarz
1963
Wczoraj i dziś WSM
Komentarz
1963
Ptaki
Komentarz
1962
Trzecia młodość
Komentarz
1962
Dwie Warszawy
Komentarz
1962
Wieki myśli ludzkiej
Komentarz
1961
Alma Mater Cracoviensis
Komentarz
1961
Warszawa Jerzego Zaruby
Komentarz
1961
Gdańsk po 16-stu latach
Komentarz
1956
Dzieci oskarżają
Komentarz
1956
Skalna ziemia
Komentarz
1955
Szarlejka
Komentarz
1955
Uwaga, chuligani!
Komentarz
1954
Błękitny Krzyż
Komentarz
1954
Gwiazdy muszą płonąć
Komentarz
1954
Kronika odrodzenia
Komentarz
1950
Mistrzowie szybkich wytopów
Komentarz
 SCENARIUSZ (3)
1978
Opowieść o zwykłym mieście
Scenariusz
1970
Epilog norymberski
Konsultant
1954
Gwiazdy muszą płonąć
Współpraca scenariuszowa
 PION REŻYSERSKI (2)
1974
Na wystawie w Maneżu
Współpraca
1965
Od Wersalu do Westerplatte
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll