PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janusz Michałowski

Janusz Michałowski
URODZONY: 01 styczeń 1937, Augustów
Filmografia
 AKTOR (29)
2014
Kebab i Horoskop
"Kortazar"
2010
Erratum
Policjant
2005
Kochankowie z Marony
Horn
1999
Na plebanii w Wyszkowie 1920
Feliks Kon
1997
Darmozjad Polski
Leon Biedrona, ojciec Julisia
1995
Kamień na kamieniu
1994
Faustyna
malarz Eugeniusz Kazimirowski
1994
Przygody Joanny
pan Teofil
1994
Oczy niebieskie
strażak
1991
Kuchnia polska
mecenas Świątek
1990
Piggate
Hans Weinsenstein
1989
Lawa
ksiądz Piotr
1989
Opowieść o "Dziadach" Adama Mickiewicza. Lawa
ksiądz Piotr
1988
Mistrz i Małgorzata (TV)
Korowiow
1987
Łuk Erosa
Kałucki
1986
ESD
ojciec
1985
Osobisty pamiętnik grzesznika... przez niego samego spisany
pastor Prudencjusz
1985
Ognisty Anioł
Hans
1984
Jajo
profesor Augustyniuk
1984
Pismak
lekarz więzienny
1983
Seksmisja
profesor Wiktor Kuppelweiser
1983
Kartka z podróży
Michał Grossman
1982
Nieciekawa historia
Piotr, asystent profesora
1981
Z dalekiego kraju
Gajowniczek, uratowany przez ojca Kolbego
1981
Vabank
komisarz Karelicki, kochanek żony Kwinty
1980
Przed maturą
Tadeusz Macewicz, ojciec Marty
1980
Pałac
Jakub
1979
Zmory
wuj
1977
Zakręt
osadnik
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll