PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Czesław Byszewski

Czesław Byszewski
URODZONY: 27 luty 1915, Warszawa
ZMARŁ: 29 grudzień 1997 w wieku 82 lat, Warszawa ()
Filmografia
 INNE (8)
1984
Nie żałujcie jej bursztynu
Lektor
1978
Eugeniusz Kwiatkowski
Lektor
1977
Przegrana bitwa
Lektor
1972
Wilczy Szaniec
Lektor
1972
Polski Prometeusz Ignacy Łukasiewicz
Lektor
1971
Chciałem, by Warszawa była wielka..
Lektor
1970
Spojrzenie na wrzesień
Lektor
1956
Na łowiskach północy
Lektor
 AKTOR (6)
1983
Na odsiecz Wiedniowi
książę Georg Fryderyk Waldeck
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
Adam Czartoryski
1978
Sekret Enigmy
generał Vuillemin
1977
Śmierć prezydenta
premier Julian Nowak
1967
To jest twój nowy syn
mężczyzna przy budce z kwiatami
1955
Zaczarowany rower
sprawozdawca na stadionie w Warszawie
 PION REŻYSERSKI (2)
1984
Wiosna w Kabulu
Współpraca
1969
Dzwony znad Wizny
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll