PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Seweryn Butrym

Seweryn Butrym
URODZONY: 23 grudzień 1910, Wilno
ZMARŁ: 21 grudzień 1981 w wieku 70 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (12)
1978
Sekret Enigmy
Maurice Gustave Gamelin
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
1971
Milion za Laurę
profesor
1968
Człowiek z M-3
profesor Kolanow, słynny ortopeda z Moskwy
1967
Klub szachistów
1967
Pavoncello (TV)
Mężczyzna w salonie (nie występuje w napisach)
1958
Pożegnania
oficer niemiecki
1956
Wraki
oficer niemiecki wydający rozkaz ostrzelania portu
1954
Ukryty w słońcu
proboszcz Sposs
1954
Uczta Baltazara
proboszcz Sposs
1953
Sprawa do załatwienia
lekarz
1952
Młodość Chopina
książę Drucki-Lubecki
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll