PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Borowski

Tadeusz Borowski
URODZONY: 09 lipiec 1941, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTOR (28)
2011
Wielki niedźwiedź
Dziadek (wersja polska) (głos)
2009
Balladyna
doktor
2007
Hania
ojciec Wojtka
2003
Tadeusz Borowski 1922-1951-2003
(bohater filmu)
2002
Bez litości
członek Rady Polityki Pieniężnej
2002
Chopin. Pragnienie miłości
doktor Sanchez
1995
Młode wilki
Inżynier Bukowski
1994
Les milles
1994
Król Lew
Zazu(polski dubbing)
1992
Traktat o uzdrawianiu...
narrator (głos)
1991
Koniec gry
psychoanalityki
1987
Brawo mistrzu
1986
Maskarada
"odpowiedzialny"
1982
Jeśli się odnajdziemy
Wojciech
1980
Wściekły
dyrektor Instytutu Automatyki
1978
Sekret Enigmy
magister Marian Rejewski
1978
Pogrzeb świerszcza
Roman
1977
Gdzie woda czysta i trawa zielona
sekretarz Kuriata
1974
Godzina za godziną
przyjaciel Tadeusza
1974
Miasto niezwykłe Warszawa
(bohater filmu)
1974
Zapamiętaj imię swoje
Eugeniusz Truszczyński
1973
Śledztwo
Gregory
1972
Z tamtej strony tęczy
lekarz
1972
Ogłoszenie matrymonialne
inżynier
1971
Na przełaj
1971
Zaraza
Rawicz
1971
Kardiogram
Adam
1969
Testament
(bohater filmu)
 INNE (16)
1994
Tadeusz Komorowski "Bór"
Lektor
1994
Milczący kondor
Lektor
1994
Jan Sarkander ze Skoczowa
Lektor
1994
Pierwszy ułan Drugiej Rzeczypospolitej
Lektor
1993
Strażniczka hetmańskiego grobu
Lektor
1988
Film dla Krysi
Lektor
1988
By im wieczności świeciła pochodnia
Lektor
1984
Poczta przetrwania
Lektor
1983
Dunikowski
Lektor
1978
Na krakowskim rynku
Lektor
1977
Wacław Barcikowski
Lektor
1975
Wielka karta Europy
Lektor
1975
Rzecz o Polsce
Komentarz
1974
Miasto niezwykłe Warszawa
Lektor
1974
Polska 74
Lektor
1974
Podróż w XXX-lecie
Lektor
 ZDJĘCIA (1)
2006
Kto ratuje jedno życie...
Zdjęcia
Opis
Absolwent PWST w Warszawie (1963). Aktor teatrów: Wybrzeże w Gdańsku (1963-1966), Narodowego (1966-1969; 1970-1972), im. Osterwy w Lublinie (1969-1970), od roku 1972 występuje w Teatrze Ateneum w Warszawie. Od wielu lat występuje głównie w serialach telewizyjnych ("Barwy szczęścia", "Lekarze", "M jak Miłość").
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll