PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Arkadiusz Bazak

Arkadiusz Bazak
URODZONY: 12 styczeń 1939, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (38)
2011
Człowiek
Sokrates Starynkiewicz
2011
Człowiek
Sokrates Starynkiewicz
2006
Palimpsest
Dozorca kamienicy
2005
Metanoia
Opat
1999
Na plebanii w Wyszkowie 1920
przewodniczący sądu
1993
Goodbye Rockefeller
policjant prowadzący program o Namolnym w tv
1992
Szwadron
pułkownik
1991
V.I.P.
Kwieciński, prezes tv
1989
Jeniec Europy
admirał Cockburn
1989
Virtuti
pułkownik
1988
Pomiędzy wilki
Oficer brytyjski
1988
Zakole
1987
Polowanie na króla Lira
brygadier Władysław Jonkisz
1986
Złoty pociąg
Lang
1986
A żyć trzeba dalej
1985
Powrót po śmierć
prokurator
1984
Katastrofa w Gibraltarze
generał Władysław Anders
1984
Czas dojrzewania
porucznik MO
1982
Przesłuchanie
1982
Wigilia '81
ojciec Anny
1981
Konopielka
delegat
1981
Ślepy bokser
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
generał Henryk Dembiński
1980
Zamach stanu
prokurator Rauze
1980
Urodziny młodego Warszawiaka
"Gustaw"
1978
Sekret Enigmy
major wywiadu organizujący komórkę ds. szyfrów w Poznaniu
1978
Samosierra. 1808
marszałek Victor
1977
Pasja
współpracownik Wiesiołowskiego
1975
Opadły liście z drzew
"Wir"
1975
Lis
ojciec
1974
Potop
Kuklinowski
1974
Wiosna panie sierżancie
kapitan MO
1973
Nagrody i odznaczenia
NSZ-owiec, członek oddziału "Szpaka"; nie występuje w napisach
1971
Agent nr 1
(nie występuje w napisach)
1970
Znaki na drodze
Marian
1969
Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię
major Szelągowski
1967
Kiedy miłość była zbrodnią
1967
Westerplatte
kapitan Dąbrowski
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll